Лекарство Низорал

Как действа Низорал?

Nizoral шампоан съдържа активната съставка кетоконазол, който е вид лекарство, наречена противогъбични. Той се използва за лечение на инфекции с гъби и дрожди.

Кетоконазол убива гъбички и дрожди чрез намеса в своите клетъчни мембрани. Той действа чрез спиране на гъбички от производството на вещество, наречено ergosterol, който е основен компонент на гъбични клетъчни мембрани. В смущения в производството на ergosterol нарушава гъбични мембрана клетки, което води до дупката да се появи в него.


На клетъчните мембрани на гъбичките са жизненоважни за оцеляването си. Те поддържат нежелани вещества да навлязат в клетките и да се спре на съдържанието на клетките от изтичане на вън. Като кетоконазол дупки става причина да се появи в клетъчните мембрани, основните съставки на гъбични клетки могат да изтече вън. Това убива гъбички и лекува инфекцията. Низорал

Кетоконазол се използва за лечение на редица различни видове гъбички и дрожди инфекции. Кетоконазол шампоан се използва за лечение на кожни състояния, които са причинени от инфекция с дрожди Pityrosporum. Те включват инфекция на кожата versicolor pityriasis, както и себорейна дерматит и пърхот, който се счита за една лека форма на себорейна дерматит.

Кетоконазол шампоан трябва да се използва за измиване на засегнатите райони и се оставя да престои три до пет минути преди изплакване. За пърхот и себорейна дерматит, на шампоан трябва да се използва за измиване на косата два пъти седмично в продължение на две до четири седмици. След като тези условия са изчистени те могат да бъдат възпрепятствани да се върне, като използвате шампоан веднъж на всеки 1-2 седмици.

За лечение на pityriasis versicolor на шампоан трябва да се използва за измиване на кожата един път дневно за максимален срок от пет дни. Pityriasis versicolor често могат да се повтори през пролетта или лятото, и шампоан може да се използва за предотвратяване на инфекции като тя се използва веднъж дневно в продължение на максимум три дни, преди излагане на слънце.
Какво е това използва?

    * Пърхот.
    * Заразно заболяване на кожата с мазен, червен и люспести области (себорейна дерматит).
    * Гъбични състоянието на кожата нарича pityriasis versicolor.

Внимание!

    * Това лекарство е само за външно приложение.
    * Избягвайте получаване на шампоан в очите. Ако тя не влиза в очите, изплакнете обилно с вода.

Да не се използва Низорал в

    * Известна чувствителност или алергия към някоя от съставките.

Това лекарство не трябва да се използва, ако сте алергични към един или към някоя от съставките му. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако преди това сте опитен такава allergy.If смятате, че сте получили алергична реакция, спрете да използвате това лекарство и уведомете Вашия лекар или фармацевт незабавно.
Бременност и кърмене

Някои лекарства не трябва да се използва по време на бременност или кърмене. Въпреки това, други лекарства може да се използва безопасно по време на бременност или кърмене осигуряване на ползите за майката надвишават рисковете за нероденото бебе. Винаги информирайте Вашия лекар, ако сте бременна или планирате бременност, преди да използвате всяко лекарство.

    * Това лекарство не се абсорбира в кръвния поток от кожата и по този начин не трябва да бъдат вредни, ако се използва по време на бременност.
    * Това лекарство не се абсорбира в кръвния поток от кожата и може да се използва безопасно по време на кърмене.

Нежелани реакции

Лекарствата и техните възможни нежелани реакции може да повлияе на отделните хора по различен начин. По-долу са някои от нежеланите лекарствени реакции за които се знае, че са свързани с това лекарство. Тъй като страничен ефект е посочено тук, това не означава, че всички хора, използващи този лекарствен продукт ще се опита тази или друга нежелана реакция.

    * Усещане за парене.
    * Сърбеж (сърбеж).
    * Алергични възпаление на кожата (контактен дерматит).
    * Изсушите косата.
    * Мазна коса.
    * Промяна на цвета на косата (редки и засягат главно химически повредени или сива коса).
    * Екзема.
    * Косопад.

Страничните ефекти, изброени по-горе не може да включва всички от нежеланите лекарствени реакции, докладвани от manufacturer.For на наркотика повече информация за други възможни рискове, свързани с това лекарство, моля, прочетете информацията, предоставена с лекарството или се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.
Как може това лекарство върху други лекарства?

Това лекарство не се абсорбира в кръвния поток и не оказва влияние на други лекарства.
Други лекарства, съдържащи същата активна съставка