Маски за коса със зехтин

Сега има салони за красота и начина, по който във времето. Оферта всички видове терапия - какво да кажем за тези по-модерни и ефективни. Често, обаче, да прослави примера на нашите майки и баби, за да достигне за подръчни средства в кухнята. Това се случва, когато имаме среща с козметик и да решат, че ние се отдадете твърде спешно да освежите лицето си или просто желанието ни за хубав една нощ, когато сме сами у дома. След това отворете хладилник, търсите в шкафове в кухнята, смесете една кашичка, сложи коса маскиране лицето му и разтегателен диван под звуците на музика. И ако това е, когато някой реши да звъни вратата - не можеш да го отворите - защото сега е нашето време за красота и релакс!

Познат още от древните гърци, преди 6000 години, днес масло, използвано в състава на различни козметични продукти - в различни маски и тоници за кожа, коса и нокти, защото прави кожата по-гладка, мека и красива.

Неговата популярност е лесно да се обясни - Зехтинът е полиненаситени мазнини, които са богати на антиоксиданти, витамини и други биологично активни вещества. Наричат ​​го "течно злато", "храна на боговете", тъй като това е добро средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, диабет и затлъстяване, намалява нивата на холестерола, което го прави кръвоносните съдове по-еластични. Витамини А укрепване, D, E и K костите и мускулите. Феноли забави процеса на стареене и укрепват имунната система. Линолова киселина помага да се ускори заздравяването на раните, има леко слабително действие върху стомаха.

Зехтинът е прекрасен козметични практика за всички типове кожа, но особено за суха кожа и суха коса.

У дома, лесно можете да развалят кожата си със зехтин, всички от тях правило: лицето престой маска за 15-20 минути, изплакнете с хладка вода.

Ежедневно почистване
Сварете вода памучен тампон напоен в нея, а след това да я потопите в зехтин. С него си трие лицето и шията. След 2-3 минути, изважда тъкан за останалата част от маслото или измийте с топла вода.

Маска 1
1 чаена лъжичка масло маслини, половин банан, настъргани ситно ренде краставица

Маската 2
3 супени лъжици зехтин 4 супени лъжици сок от краставица, щипка сода за хляб, 1 чаена лъжичка розова вода, по избор
В допълнение, тъй като маска може да направи един тоник за почистване на лицето и премахване на грим. Съхранявайте подготвени тонер не е повече от два дни и са само в хладилник.

Маска 3
3 супени лъжици зехтин 1 супена лъжица лимонов сок, 2 супени лъжици сол, 1 чаена лъжичка розова вода, по избор

Маска 4
За всички типове кожа, но е най-ефективна, когато те са уморени и спокойна
1 чаена лъжичка зехтин, 1 чаена лъжичка сок от моркови (краставици, картофи, ябълка), 1 чаена лъжичка сметана или кисело мляко, 1 с.л. суха мая, 1ch.l. Лимонов сок

Маска 5
2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка мед, 1 яйчен жълтък

Маска 6
Почистване и избелващи агенти стяга, порите
2 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици от глина, 1 супена лъжица лимонов сок няколко капки масло от мента или 1 чаена лъжичка сок от магданоз.
Смесете глина и зехтин, докато паста. С лимонов сок и масло от мента.

Маска за суха кожа
Масажирането на кожата с ½ супена лъжица зехтин. Покрийте лицето си с кърпа за 2-3 минути. След това изплакнете с топла вода.

Маска за Коса
Зехтинът се загрява леко, добавят ароматни масла и масаж на скалпа. След това завъртете главата с влажна, топла кърпа. Косата е гладка и лъскава, пърхот и изчезва. След един час можете да измиете косата си. Процедурата се извършва веднъж седмично.