Екзема при жените

Е най-честата екзема кожни заболявания. Пациенти от всички възрасти хора. Различни клинични форми на заболяването: True екзема, себореен екзема, екзема е вродена. Днес, докато в близост до най-скорошните събития.

Вярно екзема. Малките ранички по кожата на екзема клинична реалност, мехурчета, корички и люспи се характеризира с наличието на зачервяване. Prudruzhava винаги силен сърбеж. В зависимост от курса е разделен на остра и хронична екзема.
Или така наречената остра екзема podmokryashta зачервена кожа, мехури, възли и се характеризира с подуване. Лесно и бистра течност пръсване балон свършва. Е лесно раздразнена кожа. Пациентите имат силен сърбеж и болка. хронична екзема и възпалителни прояви, кожата става бледа и сериозна, а има дърво и кожа podmokryaneto намалени. Приет без следа в болестния процес. Най-често локализирано екзема по ръцете, краката и лицето. Това вътрешни и външни механизми и са причинени от различни фактори, разбира се играе важна роля в централната нервна система, възпаление на кожата. Поради всички тези причини, екстремни чувствителност към дразнители са фактори, които водят до образуването на екзема.



Себореен екзема. Тя се характеризира със зачервяване на кожата и натрупването на тези марки. Част от пациентите с космати главата, тъй като по-голям брой на веждите, носа и устата и ушите около между спазват. Масаж, обикновено в средата на гърдите, корема, слабините, гънки около задната част на пространството между две раменете аксиларни кладенци се отразява на кожата. промени в косата на главата от натрупване на печати и вафли, се характеризира с покритие на косата, свързани с тях. Люспи и пилинг лесно отделени от кожата, могат да бъдат червени и леко влажни. Себореен екзема, пърхот обикновено се състои само от един силен старт. кора люспи, и винаги по-богата натрупване на гъбични инфекции (кел) и трябва да мисля за въшливост. себореен екзема на тялото промени рязко ограничена, овални или кръгли петна с различни размери, те лющене на дребно се вижда на повърхността на жълто-розов цвят, предлагани от други служби.
Сърбежът обикновено липсва в себореен екзема.




Вродена екзема. В срок от три месеца след раждането, често започва и може да отнеме много години. Клинични възникнат едновременно или последователно редица промени - блистери, възли, urtiki (кабаре), и др. След силен скок на сърбеж и кожата бързо, груб, суха, става пигментирани. Промените се базират върху големите гънки на кожата - като zadkolyanna лакътя. Тези неспецифични свръхчувствителност на организма с наследствено заболяване, подложени на множество дразнители - пера, кожа, коса, храна и др MR. Болестта често е свързана с други алергични заболявания - астма и белодробни свинете изненадан.

Невродермит. Невродермит обща кожата заболяване, характеризиращо се със силен сърбеж и кожни промени е типично. Тя напомня на клиничната картина на хронична екзема. Засяга само възрастни и по-големи деца.

Два вида - ограничен и неорганизирани невродермит са. Ограничена форма е по-често.
Издаден невродермит започва с интензивен сърбеж. Нарушения на кожата потъмнява, а груб ще бъде по-интензивен zadebelyava. Които не са видими люспи. Нормална кожа гънки те стават очевидни. Промените най-често на шията, задколенните кладенци, открити пространства, бедрото и скротума. Курс е продължително заболяване - в продължение на месеци и години.

Невродермит кожни неорганизирани големи площи - най-често по лицето, крайниците, и Чиста площ на удара. Под влияние на силен сърбеж и суха кожа пигментация, разработени в областите, обхванати с тънки люспи на пулсации, груб, неправилен случва. Болестта възниква бавно и продължително. Невродермит и нервната система, тъй като в близък контакт с държавата.

При пациенти с екзема (невродермит е много важно за правилното хранене и диети.
3-4 дни Podmokryashti остра екзема се здраво течно мляко на растителна и ограничения диета bezsolna е подходящо поведение. Пациентите, препоръчваната плодове и храни, които са богати на витамини. Враг може да бъде труден и досаден усвоява храни - месо, боб, риба, масло, ядки (орехи, фъстъци, бадеми), подправки, силен чай, кафе и алкохол. Силен стимулиране на нервната система, както и тютюн трябва да бъдат забранени.

Локално лечение на кожата екзема поради нежелани реакции, дори и безразличен към смисъла трябва да се направи внимателно. Най-малкия признак на такова neponasyane изменена с кожата състоянието на пациента и в зависимост от индивидуалните особености се случи. Лесно раздразнена кожа с вода и сапун при пациенти с екзема, трябва да се прави много рядко, а след това измийте със сапун и топла вода и масло. Отстраняване на кора () леко растително масло (слънчогледово, зехтин, рициново и др да се напоява марля) почистване. С остра екзема podmokryane компреси прилага с разтвор на калиев hipermanganat (1-2 литра вода за няколко кристали за производство на розово разтвор) е придружен. Kpadrati разтвор напоена марля компресират в няколко пъти е нарязан, изцедени и се поставя в кожата на пациента. време за съхнене да пресъздадете петна. компресия време е 1-2 часа, а на практика два пъти на ден.

когато е налице хронична екзема и невродермит важна удебеляване на кожата, се абсорбира и се разпространява чрез вода течове в сутерена на 10.5% от лекарите, 50-10% салицилова киселина и други, съдържащи катран, използвани от рецепта.

5.3% сяра успех мазе себореен екзема, или които съдържат салицилова киселина, е приет ihtiol. трици на успешно подготвя и ДСО "Фармахим могат да бъдат използвани, antiseborin" шампоан "сирене sulfosen колоидна сяра сапун и други.

Топка хронична екзема, екзема и наследствени нервно-климат "с най-добрата (visokaplaninsko и море) и сероводород, вода и радиоактивни (Кюстендил, Момин проход и т.н.) .. dermit засегнати от втвърдяване и първична преработка трябва да бъдат насочени към укрепване на нервната система, чист въздух, туризъм, спорт, туризъм, достатъчно сън, разпоредбите.

Дерматит на наркотици. По-широкото използване в медицината на нови лекарства за увеличаване на алергични кожни и лигавични лезии. Най-сериозно усложнение на наркотици алергичен шок, който бе обсъден на пода се нарича. Друг наркотици болестта е алергична уртикария. Алергични реакции обикновено са с медикаментозни обриви (червени петна, възелчета, мехурчета и др са представени.) Кои рубеола, морбили, червено и други инфекциозни заболявания, като например снимка на някой подобен. и анти-алергични лечение на пациенти, които са изолирани или да се реши, тъй като правилната диагноза е много важно тук. Себе си, защото това е обща кауза на кожата симптоми protivotemperaturni наркотици може да се влоши случай на пациента към антибиотици. Различни наркотици, като analgin, sedalgin, фенолфталеин и др. Стандарти, тъй като така наречената екзема. Тези промени са червени и сини цветове, е ограничена от запазване на същото място. здравни работници, пеницилин, стрептомицин, новокаина и др Контакт екзема се случва, когато fenotiatsin.

дерматит, най-важният подход при наличие на наркотици е да спрете приема на лекарства. Този тип наркотици връзка годишно през ръцете на пациентите и за оценка на кожата са необходими промени. Субективни оплаквания обикновено не се изисква, и затова не се местни източници. Потърсете медицинска помощ незабавно.