Екзема при жените

Е най-честата екзема кожни заболявания. Пациенти от всички възрасти хора. Различни клинични форми на заболяването: True екзема, себореен екзема, екзема е вродена. Днес, докато в близост до най-скорошните събития.

Вярно екзема. Малките ранички по кожата на екзема клинична реалност, мехурчета, корички и люспи се характеризира с наличието на зачервяване. Prudruzhava винаги силен сърбеж. В зависимост от курса е разделен на остра и хронична екзема.
Или така наречената остра екзема podmokryashta зачервена кожа, мехури, възли и се характеризира с подуване. Лесно и бистра течност пръсване балон свършва. Е лесно раздразнена кожа. Пациентите имат силен сърбеж и болка. хронична екзема и възпалителни прояви, кожата става бледа и сериозна, а има дърво и кожа podmokryaneto намалени. Приет без следа в болестния процес. Най-често локализирано екзема по ръцете, краката и лицето. Това вътрешни и външни механизми и са причинени от различни фактори, разбира се играе важна роля в централната нервна система, възпаление на кожата. Поради всички тези причини, екстремни чувствителност към дразнители са фактори, които водят до образуването на екзема.Себореен екзема. Тя се характеризира със зачервяване на кожата и натрупването на тези марки. Част от пациентите с космати главата, тъй като по-голям брой на веждите, носа и устата и ушите около между спазват. Масаж, обикновено в средата на гърдите, корема, слабините, гънки около задната част на пространството между две раменете аксиларни кладенци се отразява на кожата. промени в косата на главата от натрупване на печати и вафли, се характеризира с покритие на косата, свързани с тях. Люспи и пилинг лесно отделени от кожата, могат да бъдат червени и леко влажни. Себореен екзема, пърхот обикновено се състои само от един силен старт. кора люспи, и винаги по-богата натрупване на гъбични инфекции (кел) и трябва да мисля за въшливост. себореен екзема на тялото промени рязко ограничена, овални или кръгли петна с различни размери, те лющене на дребно се вижда на повърхността на жълто-розов цвят, предлагани от други служби.
Сърбежът обикновено липсва в себореен екзема.
Вродена екзема. В срок от три месеца след раждането, често започва и може да отнеме много години. Клинични възникнат едновременно или последователно редица промени - блистери, възли, urtiki (кабаре), и др. След силен скок на сърбеж и кожата бързо, груб, суха, става пигментирани. Промените се базират върху големите гънки на кожата - като zadkolyanna лакътя. Тези неспецифични свръхчувствителност на организма с наследствено заболяване, подложени на множество дразнители - пера, кожа, коса, храна и др MR. Болестта често е свързана с други алергични заболявания - астма и белодробни свинете изненадан.

Невродермит. Невродермит обща кожата заболяване, характеризиращо се със силен сърбеж и кожни промени е типично. Тя напомня на клиничната картина на хронична екзема. Засяга само възрастни и по-големи деца.

Два вида - ограничен и неорганизирани невродермит са. Ограничена форма е по-често.
Издаден невродермит започва с интензивен сърбеж. Нарушения на кожата потъмнява, а груб ще бъде по-интензивен zadebelyava. Които не са видими люспи. Нормална кожа гънки те стават очевидни. Промените най-често на шията, задколенните кладенци, открити пространства, бедрото и скротума. Курс е продължително заболяване - в продължение на месеци и години.

Невродермит кожни неорганизирани големи площи - най-често по лицето, крайниците, и Чиста площ на удара. Под влияние на силен сърбеж и суха кожа пигментация, разработени в областите, обхванати с тънки люспи на пулсации, груб, неправилен случва. Болестта възниква бавно и продължително. Невродермит и нервната система, тъй като в близък контакт с държавата.

При пациенти с екзема (невродермит е много важно за правилното хранене и диети.
3-4 дни Podmokryashti остра екзема се здраво течно мляко на растителна и ограничения диета bezsolna е подходящо поведение. Пациентите, препоръчваната плодове и храни, които са богати на витамини. Враг може да бъде труден и досаден усвоява храни - месо, боб, риба, масло, ядки (орехи, фъстъци, бадеми), подправки, силен чай, кафе и алкохол. Силен стимулиране на нервната система, както и тютюн трябва да бъдат забранени.

Локално лечение на кожата екзема поради нежелани реакции, дори и безразличен към смисъла трябва да се направи внимателно. Най-малкия признак на такова neponasyane изменена с кожата състоянието на пациента и в зависимост от индивидуалните особености се случи. Лесно раздразнена кожа с вода и сапун при пациенти с екзема, трябва да се прави много рядко, а след това измийте със сапун и топла вода и масло. Отстраняване на кора () леко растително масло (слънчогледово, зехтин, рициново и др да се напоява марля) почистване. С остра екзема podmokryane компреси прилага с разтвор на калиев hipermanganat (1-2 литра вода за няколко кристали за производство на розово разтвор) е придружен. Kpadrati разтвор напоена марля компресират в няколко пъти е нарязан, изцедени и се поставя в кожата на пациента. време за съхнене да пресъздадете петна. компресия време е 1-2 часа, а на практика два пъти на ден.

когато е налице хронична екзема и невродермит важна удебеляване на кожата, се абсорбира и се разпространява чрез вода течове в сутерена на 10.5% от лекарите, 50-10% салицилова киселина и други, съдържащи катран, използвани от рецепта.

5.3% сяра успех мазе себореен екзема, или които съдържат салицилова киселина, е приет ihtiol. трици на успешно подготвя и ДСО "Фармахим могат да бъдат използвани, antiseborin" шампоан "сирене sulfosen колоидна сяра сапун и други.

Топка хронична екзема, екзема и наследствени нервно-климат "с най-добрата (visokaplaninsko и море) и сероводород, вода и радиоактивни (Кюстендил, Момин проход и т.н.) .. dermit засегнати от втвърдяване и първична преработка трябва да бъдат насочени към укрепване на нервната система, чист въздух, туризъм, спорт, туризъм, достатъчно сън, разпоредбите.

Дерматит на наркотици. По-широкото използване в медицината на нови лекарства за увеличаване на алергични кожни и лигавични лезии. Най-сериозно усложнение на наркотици алергичен шок, който бе обсъден на пода се нарича. Друг наркотици болестта е алергична уртикария. Алергични реакции обикновено са с медикаментозни обриви (червени петна, възелчета, мехурчета и др са представени.) Кои рубеола, морбили, червено и други инфекциозни заболявания, като например снимка на някой подобен. и анти-алергични лечение на пациенти, които са изолирани или да се реши, тъй като правилната диагноза е много важно тук. Себе си, защото това е обща кауза на кожата симптоми protivotemperaturni наркотици може да се влоши случай на пациента към антибиотици. Различни наркотици, като analgin, sedalgin, фенолфталеин и др. Стандарти, тъй като така наречената екзема. Тези промени са червени и сини цветове, е ограничена от запазване на същото място. здравни работници, пеницилин, стрептомицин, новокаина и др Контакт екзема се случва, когато fenotiatsin.

дерматит, най-важният подход при наличие на наркотици е да спрете приема на лекарства. Този тип наркотици връзка годишно през ръцете на пациентите и за оценка на кожата са необходими промени. Субективни оплаквания обикновено не се изисква, и затова не се местни източници. Потърсете медицинска помощ незабавно.