Колики при деца

Какво е колики?

Думата колики идва от гръцката дума kolikos, болката в колона средства (дебелото черво). Никой не знае какво колики. Разбира се, две неща: първо, детето се чувства болки в червата. И второ, бебето е много раздразнителен. Някои лекари шега, че коликите shestbukvena дума, използвана от лекари, да не кажа, че не е бял.

Дали вашето бебе има колики? Както може би знаете, колики?

Ако се чудите дали вашето бебе има колики, то със сигурност. Ако бебето има колики, пътуването на внезапно изрева и избухна в плач неутешим начин не оставят място за съмнение, че боли. Ако бебето ви е здрава, добре офертата, но има периоди на неутешим плач, той вероятно има колики. Колики обикновено започват около 30 минути след хранене. Ето как тези времена през последните правило (член на тройката):

* Можете да започне в първите три седмици от живота си бебе.
* Да продължи най-малко три часа на ден.
* Manifesting най-малко три дни в седмицата.
* Да продължи най-малко три седмици.
* Рядко по-дълъг от три месеца.



Как да разберем какво причинява коликите?

Вземи си дневник. Това може да помогне на лекаря да види скрити медицински причини за коликите влезете, можете да помогнете да се запази връзката между коликите и начина, по който бебето, което тя получава, и това, което отпадна. Записът е това, което мислите, че причинява огнища на вина:

* В същото време всеки ден, вие като че ли отворени за теб, скъпа от болки през нощта, колко често и колко дълго плачеш?
* Според вас, има връзка между храненето на кърмачетата отношения, в тихия, бебето формула, които използвате, biberonat и / или една бутилка, с която се хранят?
* Вие сте болни след хранене на бебето, колко дълго болни след хранене и колко често?
* Ако кърмите, да намерите връзка между това, което ядем и бебето колики? (По-долу е даден списък на храни, които причиняват най-често срещаните колики).
* Подути корем е бебе, често origva ви pratska?
* Колко често е началната точка на стола са меки или твърди мислите, че сте просто няма?
* Има ли честотата на изхожданията или табуретка плътност, ако промените начина на хранене на бебето (или ако си кърмите)?



Пушите ли?

Според едно проучване 40% от бебета кърмени от майки, които пушат, имат колики, в сравнение с 26% от бебетата на майки непушачки (Матисън и Rivrud 1989). Следва да се отбележи, че дори изкуствено хранените бебета имат повече колики, ако единият или двамата родители са пушачи (Lawrence, p.519) ще бъде.
Говорете с Вашия лекар. Е, ако е възможно, и двамата родители да участват в заседанието. Опишете подробно симптомите, които наблюдава. Можете да използвате вашия дневник. За да разберете с вашия лекар, за да обясни на пристрастяване, колики и да ги намали. Възможно е, лекар медицинска причина тя да изчезне в търсенето на лечение на проблема. В повечето случаи, обаче, с колики, това, което те представляват, което ще се случи във времето.



Колики могат да бъдат причинени от здравословен проблем?

Ако бебето колики navarshi продължи и след четири месеца и се види, че бебето ви страда, можете да предполагат, че наличието на здравословен проблем. Имайте предвид, че изкуствено хранените бебета страдат повече и по-дълъг от колики. Ето някои симптоми, че коликите може да има здравословен проблем ще доведе до:

* Колики по-лошо, а не постепенно.
* Бебето се събужда често с болезнени сълзи.
* Ако бебето плаче, те го утешават.
* Baby победи по-рядко в дихателната и / или храносмилателни проблеми.

Най-често срещаните медицински причини е гастроезофагеален рефлукс. (За повече информация относно кърмене бебе с проблем, който може в раздела за кърмене бебето да се намери проблем.)
Друга често срещана причина за коликите е непоносимост към всяка храна, майката не се яде. По-долу е даден списък на храни, които причиняват най-често срещаните колики.



Храните, които предизвика колики могат да

Ако вашето бебе има колики, причината може да е в някаква храна, ще те изям. Премахване на храните една по една, за да разберете какво е причинило колики бебе. Моля, обърнете внимание, че някои храни са необходими до две седмици, докато тялото се изчиства от тях е необходимо.

* Млечни продукти (особено мляко);
* Кофеин: кафе, чай, кола, лимонада някои;
* Соеви продукти;
* Фъстъци;
* Ракообразни;
* Шоколад;
* Цитрусовите плодове;
* Пшеница;
* Пиле;
* Говеждо месо;
* Яйца;
* Ядки;
* Царевица;
* Витамини за бременни или кърмачки (желязото може да дразни храносмилателната система на бебето. Ако това е причината, попитайте лекаря си за алтернативи.)
Зеленчуци, които причиняват газове: броколи, карфиол, зеле, лук, чушки, домати.


Какво да правя?

Можете да опитате да храните бебето по-често от обикновено.
Така че е много гладен, така че не смученето лакомо абсорбира и по-малко въздух. Корема ще бъде по-спокойна и може би по-малко колики.

Можете да оригване на бебето няколко пъти на хранене.
Така поетът въздуха е по-ниска става и по-лесно.

Проверка прави гърдите на бебето.
Неправилното поставяне може да бъде с колики, тъй като бебето може да поглъща повече въздух при определени позиции, за да направя.

Не се бърка с колики плача плача от глад.
Ако продължите да се скара с храна, корема могат да бъдат наводнени, което усложнява проблема.

Ако се окаже, че детето на определени храни ядете, реагира отделно ги от менюто и замяна е получил от други, за които необходимите материали. Кравето мляко може да го замени със съкратен храни белтък като сирене и Quark.

Масаж в посока на часовниковата стрелка (червата) и около papcheto е облекчаващо действие. Можете да подготвят следните масажно масло: 1 капка масло laykovo, 1 капка масло от анасон, 1 капка масло от копър фармацевтични 1 капка масло от 20 мл от моркови и сусам.
Кимион масло също е подходящо за масаж на корема.
Няколко пъти по време на масаж за бебета хвана бедрата и повдигнете да стомаха ритмично, то ще излезе газ.
Бутилка от топли корема, облечен с вълнена риза и облекчаване спя на тапия болка.
Повторете си често, че коликите продължават до третия месец, всичко ще се случи и живота кризи в най-трудните човек.