Колики

След първата или втората седмица на новороденото в определени часове на деня (обикновено в следобедните часове и вечер), неспокоен и започва да плаче без видима причина. Първото нещо, което hrumva е, че, тъй като той е трезвен викове. Започвам да мисля, че не разполагат с достатъчно мляко или мляко, което не може да се увеличи. Но в почти всички случаи изглежда, че причината за вълнението е колики.

По време на месеца на бременността бебето храна от плацентата на майката, с всичките му необходими хранителни вещества в готови преработен вид. Като дойде на света, то сега трябва да започнат да приемат и обработват храни самостоятелно. Но през първите месеци след раждането, храносмилателната система на бебето все още не е готов да се справят със задачата. В резултат на тази незрялост, хранене на бебето формата по-голямо количество газ, който му подути кореми. Това е едно ново усещане за него и той не знае как да реагира. Тя е да плача, защото това е начина си на комуникация. Така бебето изразява своята загриженост относно тътен и подуване на червата.

Макар да изглежда, че вашето бебе много болка, толкова много болка и лек дискомфорт за педиатри. Това не означава, че ние ще оставим да плаче. Понякога само една прегръдка е достатъчно, за да го успокои. Освен това - някои педиатри изпитват подход, тъй като една от причините за колики самота, на новороденото. Разделени от скута на майка си, тя изисква постоянни грижи и внимание.

Силата на колики, зависи от степента на развитие на храносмилателната система, които се използват бутилки и чаши за хранителни ... и темперамент на бебето. Някои бебета плащат по-малко внимание на тази болест, още. Обикновено момичетата са по-лесно през този период.

Колики обикновено до края на третия месец, за да продължите. В някои случаи те са си отишли, до 1 година, изплатени като на възрастен човек, толкова по-малко внимание на бебето колики. Вие вече сте запознати чувство, естествено неприятни, но не чак толкова страшно, тъй като първо изглеждаше.

Типични симптоми на колики

- силен плач, устойчиви, повтарящи се всеки ден, най-вече в следобедните часове или вечер;
- Скъпа фута се свиват, си стиснаха ръцете и zachervyava;
- Често дори в съня пъшкането;
- Неспокойни сън - сън обикновено пет минути и след това започва да се върти, да плаче или червено.
- Често подуване на корема, дай да чуем газ "гърми" на червата.
Ако спазите тези симптоми могат да бъдат сигурни, че бебето е колики. Почти всяко бебе има колики, но тяхната продължителност и интензивност са различни. Някои бебета едва ли бележка, когато другите силни и продължителни.

Причините за коликите

- Незрели храносмилателната система - след раждането, тя започва да се адаптира и в един напълно нов начин и трябва да отнеме известно време, докато всичко е нормално. Това е естествен физиологичен процес.
- Поглъщане на въздуха, когато яде. Ако една медицинска сестра или яде от шише, бебето поглъща въздух, за да се подуване на корема на.

Бебето е колики, която е изпълнена с живот, добра храна и растат нормално. От друга страна, този период изглежда е тест.

Някои съвети за това как да облекчат коликите


- Ако установите, че вашето бебе има колики, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Той ще препоръча най-подходящата, защото на коликите - може колики капки, които се продават в аптеките. Те са няколко и педиатър, ще ви кажа какво е най-подходящ за вас.

- Специално чайчета  с билки за колики - обикновено съдържа копър, лайка се от помощ, Anis. Можете вместо това се дава на вода в началото и вместо разтвор на глюкоза (в тях подходяща подготовка, същото количество глюкоза в разтвора и към кого да се купуват от аптеката). При стартиране на чай да следвате инструкциите, за готвене и не се добавят допълнително захар. Колики капки могат да причинят запек, докато chaychetata това не може се случи. Препоръчваме ви да използвате чайчета. Те могат да бъдат комбинирани с колики капките.

- Ако е да се даде мляко или chaycheto шише за вода трябва да отворите бутилка биберон на най-малкия размер. А брашно трябва да бъде с продължителност от 15-20 минути. Бързо хранене натоварени стомаха и води до преяждане. Някои бутилки, въпреки че се предлагат за новородени с голям отвор на биберона. Подходящ бутилки с малък отвор в биберона за новородени са: КНК, Авен, Чико, Нубия, Kanpol, д-р Браун. Ако сте спрели на друга марка, можете да ги сравните.

- Освен, че имате бутилка с най-малката дупка, бутилката трябва да се направи, за да сведе до минимум гълтане на въздух, което е една от причините за колики. Всяка бутилка марки трябва да се избегне собствена система, gulping въздух. То може да бъде една дупка отстрани на зърното - или КНК канал се в дъното на чашата - за Авен или въздушен клапан на дъното на Чико, влизането на въздух. Целта на тази система, ако бутилките са от някои от съдържание, за да вземат въздух място. Ако бутилката е налице такава система, тъй като тя създава един вакуум и е гадно все по-трудно, тъй като млякото, скъпа с течен азот, които поглъщат биберона, сключени между устата и устните.

- Ако се храните, когато тя не спи, държа оригване на бебето изправено положение за известно време.

- Масаж също облекчава коликите. Масаж корема му с леки кръгови движения. Масаж не трябва да правя час и половина часа след хранене. Можете да използвате специален крем за тяло колики, което се продава в аптеките.

- Колики е освободен от топлите корема на бебето. Можете да вземете гореща пелена или я слага в леглото на корема му да прави.

Каквото и да правите колики не може да изчезне напълно. Ето защо, стискаха зъби и чакам да мине до два или три месеца. Колики тихо изчезва, обикновено в края на третия месец.